FAQ

Hier kan u de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden!

Indien uw product niet in de lijst staat, dan moeten we uw helaas melden dat u product geen deelnemend product is en dat we geen terugbetaling zullen uitvoeren.
Het aankoopbewijs moet men recht fotograferen en het ganse aankoopbewijs moet zichtbaar zijn op de foto( de 4 hoeken van het aankoopbewijs moeten duidelijk zichtbaar zijn). Liefst op een donkere achtergrond.
Gelieve de eenheidsprijs zonder € teken in te geven en met een komma in plaats van een punt. Zo vermijd u dat u een foutmelding ontvangt bij het ingeven van de eenheidsprijs.
Na goedkeuring van uw aanvraag wordt het cashback bedrag op de door u opgegeven bankrekening gestort. Het kan 4-8 weken duren voor uw cashback op uw bankrekening staat, gerekend vanaf de ontvangst van uw persoonlijke gegevens inclusief scan of foto van het aankoopbewijs. LET OP: het is mogelijk dat uw aanvraag niet volledig was en dat de e-mails over dit onderwerp in uw spam box terechtkomen. Controleer uw spambox of de map ‘Ongewenst’ in uw e-mail programma. Indien u geen bevestigingsemail ontving gelieve contact met ons te nemen.
Vraag aan familie of vrienden/kennissen om de aanvraag online voor u te doen via hun e-mail adres. Zorg er voor dat bij de aanvraag uw persoonlijke bankrekening wordt ingevuld, zodat de cashback op uw rekening wordt gestort.
U moet het aankoopbewijs recht fotograferen en het ganse aankoopbewijs moet zichtbaar zijn op de foto. Liefst op een donkere achtergrond.
Enkel een foto (in JPG-formaat) van het volledige aankoopbewijs is voldoende.